Stambyten kan vara en möjlighet att renovera ditt kök eller badrum. Visst, stambyten är otroligt jobba, men dra nytta av eländet och passa på att göra de där renoveringarna du drömt om.

Stambyten är jobbiga, det tycker nog de flesta som bor i en lägenhet som ska stambytas. Men se det från den ljusa sidan, i samband med stambyten kan du passa på att renovera köket eller badrummet. För hyresgäster så innebär stambyten ofta att hyran höjs eftersom ett stambyte uppfattas vara en standardhöjande åtgärd och därför finns skäl till att höja hyran.

Nytt fräscht kök eller lyxigt badrum

När stambyten görs så utrustas köket generellt med vitvaror med högre standard och saker som kyl och frys, spis och övrig inredning uppdateras enligt de senaste standarderna. Ett badrum eller ett kök får till exempel modernare ytskikt. I badrummet är det ofta kakel på väggarna och klinkers på golvet. Du kommer med största sannolikhet även att få ett nytt handfat och en ny toalett. Om du vill välja vitvaror eller material av högre kvalité än det som generellt erbjuds vid stambyten så får du som lägenhetsinnehavare bekosta det själv. Kanske är du sugen på en sådan där dusch som det känns som att stå under ett vattenfall? I normala fall ingår inte det i utbudet, men om du lägger till mellanskillnaden kan du passa på att skapa ditt drömbadrum eller dina drömmar kök. Se stambytet som en chans att renovera, din bostad kommer ju ändå att vara kaosartad i flera veckor så varför inte dra nytta av tillfället och passa på att få det lite mer som du vill ha det hemma?

Fräscht kök och badrum vid stambyte

Att renovera ditt kök eller badrum i samband med stambyten är även ett sätt att höja värdet på din bostad. Många som letar efter lägenhet tittar extra mycket på just kök och badrum. Köket är i dagens samhälle för många ett ställe där många spenderar mycket tid. Många ser även köket som en symbol för status och uppskattar om det finns mer trendiga eller exklusiva material i detta rum. Köket är idag inte bara en plats för matlagning utan för många en symbol för vilket typ av liv man lever.

Annika Berglund