Att gå en truckutbildning kan föra flera fördelar med sig – inte minst att det kan bli enklare att hitta jobb inom lager och logistik. Nedan finns mer att läsa om en sådan utbildning, så som hur innehållet ser ut samt var i landet dom finns tillgängliga.

Vilka fördelar finns med att gå en truckutbildning?

En truckutbildning kan medföra många olika fördelar men framför allt kan det öka chansen att få jobb inom lager och logistik. Truckkort är ofta ett krav inom dessa typer av arbeten, vilket i sin tur bidrar till en säkrare arbetsmiljö. Med en utbildning i bagaget minskar dessutom olyckor och skador – både när det kommer till människor och material.

Så kan innehållet se ut

Vad innehåller då en truckutbildning? Det kan förstås skilja sig något beroende på utbildare men målet är generellt detsamma – att utbilda kunniga och trygga truckförare. Enligt exempel från en truckutbildning får deltagaren öva på truckkörning och allt vad det innebär – från att manövrera fordonet till att lasta och lossa material.

Enligt samma utbildare får deltagaren även lära sig mer om fordonets konstruktion och uppbyggnad och hur den dagliga tillsynen bör genomföras. En del av utbildningen handlar även om säkerhet.

Praktiska övningar varvas alltså med teori och när deltagarna har klarat samtliga moment delas ett utbildningsbevis ut.

När, var och hur?

Det enklaste sättet att hitta en aktuell truckutbildning är att söka på nätet. Det gäller både för enskilda personer som vill utöka sin kompetens, och för företag. En del utbildare erbjuder att hålla i utbjudningen i företagets lokaler, vilket kan vara tidsbesparande och effektivt, kanske speciellt om många personer inom samma företag ska utbildas samtidigt.

Truckutbildning finns bland annat att hitta i följande städer:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö
  • Örebro

Många utbildare arrangerar kurser löpande och med jämna mellanrum så det finns god tillgänglighet för att utbilda sig till truckförare. Enligt samma utbildare som nämndes ovan varar kursen under två dagar, där en dag är avsedd för ”övningskörning” och den andra för teori. Just i detta fall görs teorin online och kan därmed genomföras var som helst.

Precis som det är enkelt att hitta kurser och utbildningar på internet går det även att boka direkt på nätet.

Heléne Lindholm
Senaste inläggen av Heléne Lindholm (se alla)