Det finns många typer av kurser du kan välja mellan online. En del av dem är långa och andra är korta. Vissa ges i regi av universitet och högskolor, andra av privata aktörer. Givet detta stora utbud, blir frågan: vilka är några av de kurser du kan genomgå?

Berghs

Om du vill jobba med reklam i Sverige så är det i stort sett ett krav att du ska ha läst minst en kurs från Berghs School of Communication. Berghs erbjuder utbildning i allt från grafisk design till copywriting. Du kan hitta korta och långa kurser. Eftersom Berghs är en privat, skola tas en avgift ut för kurserna. Kurserna är ofta relativt dyra.

Berghs erbjuder också distanskurser, vilket kan vara en fördel om du inte bor i Stockholmsområdet. Onlinekurserna är ofta billigare och innehåller enstaka onlineträffar. Dessa kurser är som regel bara några veckor långa.

Certifiering

Om du jobbar inom sjukvården är du säkert medveten om behovet av att vara uppdaterad. Nya tekniker, ny information och nya kunskaper. I vissa fall kan det också vara nödvändigt att vara uppdaterad för att kunna bli befordrad eller få jobba inom ett visst område. Då kan det vara praktiskt att läsa en ST-kurs online. Du sparar både tid och pengar.

En del utbildningar och kurser kräver att du läser på akademisk nivå. Du kan då söka till distanskurser på landets högskolor och universitet som till exempel på Umeå universitet.

Office

Vet du hur du använder alla funktionerna i Microsoft Word? Alla finesser i Excel eller PowerPoint? Förmodligen inte. Det kommer hela tiden nya funktioner och uppdateringar. Funktionerna ser i dagsläget annorlunda ut än vad de gjorde för tio år sedan.

Det finns ett flertal onlinekurser för både privatpersoner och företag som kan ge dig nya och fördjupade kunskaper. Office 365 inkluderar en mängd olika program som vi alla inte alltid är bekanta med. Att ta chansen att lära sig hur du använder dem är en god idé.

Språk

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt. Att lära sig ett nytt språk eller förbättra dina nuvarande kunskaper är bara positivt. Det kan vara så enkelt som att du vill förbättra din engelska. Du kan hitta ett antal språkkurser som sker online och på distans.

Utöver det finns det också en mängd appar som erbjuder språklektioner. Ofta är det förenat med en avgift att använda apparnas avancerade funktioner. Det är därför inte säkert att du sparar pengar genom att använda en app.

Heléne Lindholm
Senaste inläggen av Heléne Lindholm (se alla)