Strul med dator, närverk, Tv-kanaler eller något annat tekniskt – som du helst bara vill ska fungera? Då kan du få datorhjälp hemma, genom att anlita ett företag som skickar ut It-tekniker på plats för att avhjälpa dessa typer av problem. Läs mer om tjänsterna i texten nedan.

Datorer och annan teknisk utrustning

Dom flesta har idag en rad tekniska prylar i hemmet – alltifrån surfplattor och mobiltelefoner till datorer. Många har även andra saker så som ljudsystem, skrivare, TV-apparater och annat som dessvärre inte alltid fungerar som dom ska. För den som gärna undviker bristande tålamod till följd av teknikstrul finns datorhjälp att få hemma för dom flesta typer av dessa problem.

För datorer, surfplattor och mobiltelefoner kan man bland annat få hjälp med inställningar, uppdateringar och felsökningar och detsamma gäller om Tv-kanalerna plötsligt slutat fungera eller om du inte lyckas koppla ihop skrivaren med den enhet du önskar.

Nätverksproblem

Problem med internetuppkopplingen kan vara ett störande moment, både för den som arbetar hemifrån och har stort behov av just internet, men lika väl för den som bara vill surfa, strema och annat på fritiden. Nätverksproblem kan ibland vara svåra att klara ut på egen hand men genom att köpa tjänster inom datorhjälp kan kunden få hjälp med detta på plats där hemma.

Hjälp med nätverk kan fås bland annat vid följande problem:

  • Svag WiFi-signal
  • Driftstörningar

Med en it-tekniker på plats i hemmet kan kunden även få bra tips och råd när det kommer till uppkoppling – till exempel var i bostaden routern bör placeras för att få en så bra signal som möjligt där det är viktigast.

Installationer

Installationer av olika slag är även det något som kan vara påfrestande för psyket när det inte går som det är tänkt. Det kan gälla en router eller inställning av Tv-kanaler – kanske behöver det till och med dras en ny nätverkskabel för att få saker och ting att fungera. Företag som erbjuder datorhjälp hemma kan även lösa problem likt dessa – alltså som har med olika typer av installationer att göra.

RUT-avdrag för datorhjälp hemma

Datorhjälp hemma räknas som en hushållsnära tjänst och täcks därmed av RUT-avdraget. För en tjänst som vanligen kostar ca 798 kronor per timme betalar men med RUT-avdrag endast 399 per påbörjad timme.

Senaste inläggen av Heléne Lindholm (se alla)