Det behöver inte vara krångligt att köpa en begagnad bil och en av de viktigaste bitarna är att du känner dig trygg i ditt bilköp. Att köpa begagnade bilar i Örebro är smidigt och effektivt och skapar en stark trygghet i bilköpet. Ett exempel på detta är att alla bilar som har ett pris på över 30 000 kronor måste vara varudeklarerade. I den här varudeklarationen ingår bland annat en bedömning på bilens skick, eventuella garantier och skattekostnader.

Regler vid köp av ny eller begagnad bil

En annan fördel är konsumentköplagen. Den innebär att även om tillverkarens nybilsgaranti har gått ut omfattar den ändå ursprungliga fel på bilen. Det här brukar vara en trygghet för köpare att välja en bilhandlare istället för privatperson, det brukar vanligtvis vara någon sorts garanti. Vad ska man annars tänka på vid köp av begagnade bilar i Örebro? När du först ska fundera ut vilken sorts bil du vill ha finns det flera faktorer att tänka på:

  • Vad ska bilen användas till?
  • Ska den endast köras till och från jobbet? Eller även inom jobbet?
  • Ungefär hur långa sträckor kommer den köras?
  • Storleken på familjen? Ska den användas primärt av hela familjen till diverse aktiviteter?
  • Ska djur också fraktas i bilen?

Genom att lista dina behov i en bil går det att skapa en översikt vilken sorts bil som passar bäst. Lista allt möjligt som kan tänkas dyka upp och det kan hjälpa till att begränsa urvalet av begagnade bilar i Örebro. Om det exempelvis kommer vara djur i bilen behöver det finnas vissa säkerhetsåtgärder för att skapa den största säkerheten åt din katt eller hund. Det finns också vissa regler kring hur djur får transporteras och hos Jordbruksverket finns mer information om detta.

Vilken budget finns på bilköpet? När det kommer till den ekonomiska biten bör man tänka på flera faktorer. Om man köper en lite dyrare bil nu, som är bränslesnål kommer det garanterat att löna sig i långa loppet. Här finns det också möjlighet att tänka på miljöaspekter i bilköpet. Många blir allt mer medvetna om den påverkan bilen har på miljön, detta ser vi både genom ökad försäljning av de miljövänliga alternativen och även mindre bilar som har en svagare motor.

Stefan Lundgren
Senaste inläggen av Stefan Lundgren (se alla)